Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Vésztői Szakmai Workshop: Sikeres Projektzárás

       

Vésztő, Kossuth Lajos u. 62. – 2023. június 21.

A 2023. június 21-én Vésztőn megrendezett záró szakmai workshop az év egyik kiemelkedő eseménye volt a Közösség Felemel! projekt keretein belül. A találkozón tizenkét projekt résztvevő vett részt, akik a település közösségszervező tevékenységében fontos szerepet játszottak. Az esemény során összegzést készítettek a projekt eredményeiről és megvitatták a jövőbeli terveket.

Az év egyik jelentős rendezvénye a településen május 27-én volt, amikor is, egy csapatépítő rendezvény zajlott, méltóképpen ünneplve a gyermeknapot. Az esemény célja nem csupán a közösségépítés és közösségformálás volt, hanem az is, hogy a résztvevők beszéljenek a település aktuális társadalmi és gazdasági helyzetéről. A projekt munkatársai is aktívan részt vettek az eseményen, és lehetőséget teremtettek a lakosság számára véleményük megosztására és fejlesztési javaslatok megfogalmazására. A csapatépítő program sikeresnek bizonyult mind a projekt, mind a helyi közösség szempontjából.

A mentorálás szintén kiemelkedő fontosságú volt a projekt során, és az igényekhez igazodva zajlott. A résztvevők elmondása alapján a mentorálás során olyan témákat dolgoztak fel, amelyek számukra hasznosak voltak.

Az események során a közösségi élmények erősítették a közösségi összetartozást, elősegítve a közös gondolkodást és problémamegoldásokat. Sikerült különböző korosztályokat is bevonni az eseményekbe, így sokoldalú képet kaptak a helyi közösség életéről és problémáiról. A rendezvények alapján jó arányban sikerült megszólítani a lakosságot és bevonni őket a projekt tevékenységeibe.

Az összegzés során elmondható, hogy a Közösség Felemel! projekt sikeresen lezárult Vésztőn. A folyamatos kommunikációnak és a résztvevők aktív részvételének köszönhetően a projekt eredményei kiválóan hasznosulnak a jövőbeli közösségi kezdeményezéseknél. A Vésztői közösség továbbra is aktívan részt vesz a közösségfejlesztési folyamatokban.