Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Vésztő Gyermeknap - Öröm, Közösség és Párbeszéd

       

Vésztő, 2023.05.27.

Vésztő városában, 2023. május 27-én megrendezett gyermeknapi csapatépítő rendezvényen a résztvevők nem csupán szórakoztak, de egy olyan közösségi eseményen is részt vettek, ahol fontos kérdéseket vitathattak meg a település jelenlegi helyzetéről.

A rendezvény célja az volt, hogy az itt résztvevő gyermekek és családjaik örömteli napot tölthessenek el, miközben lehetőség nyílt a közösség tagjainak a település társadalmi és gazdasági helyzetének megvitatására. A Közösség felemel! projekt munkatársai is aktívan részt vettek az eseményen, és informálisan értékelték az eddig elért eredményeket. Az érdeklődőknek lehetőségük volt véleményt nyilvánítani és javaslatokat tenni a további fejlesztésekkel kapcsolatban.

Az esemény a vésztői városháza előtti téren valósult meg, és igazi májusi hangulatot teremtett. Felfújható ugrálóvárak, kirakodóvásár, arcfestés és lufihajtogatás szórakoztatta a résztvevőket. A gyerekek western stílusú, Mickey és Mini egér, valamint Spongya Bob ugrálóvárakban tombolhattak, ahol vidáman szórakoztak.

Összesen mintegy 70 fő vett részt az eseményen. A rendezvényen Vésztő közösségének minden tagja képviseltette magát, beleértve a gyermekeket, fiatalokat, szülőket és nagyszülőket is. A közösségi együttlét mellett lehetőség nyílt a település helyzetének további megvitatására. Bár a gyermeknap elsősorban a gyermekekről szólt, a közösség idősebb tagjai is aktívan részt vettek az eseményen.

Az arcfestés és a lufihajtogatás színesítette a programot, és óriási örömöt okozott a kisebbeknek.

Az eseményen részt vevő családok ünnepi hangulatban és boldog élményekkel zárták a napot. Az ilyen rendezvények nemcsak a szórakozást, hanem a közösség összetartását és fejlődését is szolgálják.