Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Társadalmi célú kommunikáció

 A Közösség felemel! projekt során a társadalmi célú kommunikációnak fontos szerepe van. Elsősorban felhívja a figyelmet a települések leszakadására, másodsorban megismerteti a projekt céljait és tevékenységét az érintettekkel, harmadsorban megoldási javaslatokat kínál a települések és a közösségek problémáira, továbbá cselekvésre ösztönzi a célcsoport tagjait, hogy ők is tegyenek a településért és a közösségért.

 A kommunikáció során a fő társadalmi üzenet, hogy egy település akkor lehet sikeres, ha erős aktív közösségek alkotják, amelyek támogatják a fejlődését. Ehhez a Közösség felemel! projekt azáltal nyújt segítséget, hogy ösztönzi a helyi társadalom tagjait arra, hogy aktívan vegyenek részt a településfejlesztési elképzelések megvalósításában és ezáltal meginduljon egy valódi helyi közösség kialakulása.

A Közösség felemel! projektben leforgatott 6 darab oktatófilm és az 5 darab rövid társadalmi célú reklám széles körben terjesztése is elkezdődött. A filmek helyi televíziókban és online felületeken egyaránt sugárzásra kerülnek. A vidéki lakosságot hatékonyan elérő helyi televíziókban 150 alkalommal kerültek levetítésre a filmek. Ezek a műsorszolgáltatók: Sárvíz Tv, Szabad ITV, Doma TV,  Zemplén Televízió, Kálóz TV, Sarkad Televízió. A kisfilmek és az oktatófilemek online is megtekinthetőek a projekt web- és Facebook oldalán, vagy az Agora Research Youtube csatornáján:
https://agoraresearch.hu/efop-5-2-1-17-2017-00012-projekt-a-kozosseg-felemel-vissza/