Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Szakmai tudásmegosztás Sarkadon

       

A Közösség felemel! projekt kapcsán Sarkadon is megvalósultak a szakmai műhelymunkák, melyek célja, hogy a projekt résztvevői átadhassák tudásukat és tapasztalataikat egymásnak.

A 2022-es év Sarkadon is arról szólt, hogy a közösségi rendezvényeket ellehetetlenítő covid járvány után újra megtaláljuk a kapcsolatot a lakossággal. A Közösség felemel! projekt idén is lehető legtöbb települési közösségi rendezvény létrehozását támogatta és részt vett rajta. Sikeresek voltak a 3 alkalommal megrendezett csapatépítő rendezvények és a lakosok visszajelzései alapján igény van  a közösségformáló rendezvényekre.Előremutató, hogy egy lakos már több helyi kisközösségnek is tagja, ezáltal a közös kapcsolódási pontok is szerteágazóak. 

A visszajelzések a közösségi életet a településen jónak értékelik, a lakosok egy része nyitott a problémák megoldásában való részvételre, ugyanakkor a többség még mindig nem aktív ezekben a kérdésekben. A szakmai megvalósításban közreműködők és a település képviselői a közösségszervezés és a célcsoport elérésének feladatait nehézkesnek értékelték, mely általános trend mostanában. Igyekszik a projekt ebben is segítséget nyújtani számukra.

A novemberi szakmai egyeztetés kiterjedt a folyamatosan zajló mentorálási szolgáltatásra és a projektmegvalósítás hátralévő programjaira is. Összességében a sarkadi szakmai műhelymunkát a résztvevő települési képviselők és a projektben közreműködők is nagyon eredményesnek nyilvánították, számos új hasznos információval és tudással gazdagodtak.