Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Sikeres Szakmai Workshop Deszken - A Közösség Felemel! Projekt Értékelése

       

Deszk, Tempfli tér 7. – 2023. június 21.

A 2023-as év fontos eseménye volt a Deszk településén megrendezett szakmai workshop, ahol a Közösség Felemel! projekt közreműködői értékelték a megvalósult rendezvényeket.

A workshop során a résztvevők áttekintették a 2023-as évben megrendezett projekt eseményeit, és kiemelték a két jelentős rendezvényt. Április 7-én Deszkén egy csapatépítő rendezvényre került sor, amely a húsvéti ünnepkör tematikájában valósult meg. Az esemény célja a közösségteremtés és közösségformálás volt, lehetőséget adva a résztvevőknek az ünnepi hangulat megélésére és a közösségükhöz kapcsolódó témák megvitatására. A rendezvény hozzájárult a helyi közösség összetartásához és erősítéséhez, és a projekt ismét a lakosok figyelmébe került.

A másik kiemelkedő esemény április 29-én zajlott, amikor is Deszken egy szakmai konferenciát szerveztek a közösségszervezés módszertanáról és a projekt közösségfejlesztési módszereiről. Az előadók tematikája szorosan kapcsolódott a projekthez, és nemzetközi kitekintéssel is foglalkozott. A konferencia célja az volt, hogy a résztvevők mélyebben megismerjék a közösségszervezés területét és annak fontosságát a településen.

Mindkét rendezvény sikeres volt a projekt szempontjából. A közösségépítés és közösségfejlesztés iránti igény erős maradt Deszken, és az események hozzájárultak a helyi közösség összetartásához és az aktív részvételhez. A projekt munkatársai sikeresen kezelték a COVID-19 járvány okozta nehézségeket, és folyamatosan kommunikáltak a résztvevőkkel.

Az esemény összegzésekor elmondható, hogy a Közösség Felemel! projekt sikeresen zárult Deszken, és a település közösségfejlesztési folyamatai továbbra is pozitív irányba haladnak. A projekt eredményeit és tanulságait a jövőbeli közösségi kezdeményezésekben is hasznosítani fogják, és a helyi közösség továbbra is aktívan részt fog venni a közösségfejlesztési tevékenységekben.