Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Sikeres Húsvéti Csapatépítő Rendezvény Deszken

       

Deszk, 2023.04.07.

A Deszk falujában megrendezett húsvéti csapatépítő rendezvény új lendületet adott a helyi közösségnek és lehetőséget teremtett a település fejlődésének megvitatására.

Az esemény célja az volt, hogy a résztvevők együtt élhessék át az ünnepi készülődés örömét, miközben lehetőség nyílt a közösségi párbeszédre és az aktív részvételre, a település jelen társadalmi és gazdasági helyzetének megvitatására. A rendezvény helyszíne a Deszki Faluház volt, ahol mintegy 80 résztvevő gyűlt össze.

A rendezvény során a résztvevőknek számos programlehetőség állt rendelkezésre. Kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták magukat kézműves tevékenységekben, közös táncolásra invitálhatták egymást, és számos vers és mondóka hangzott el. Az arcfestés is nagy népszerűségnek örvendett, amely az ünnepi hangulatot erősítette.

A rendezvénynek kiemelt fontossága van a helyi közösség életében, hiszen hozzájárul a hagyományok ápolásához és a generációk találkozásához. Az online kommunikáció térhódítása ellenére az ilyen alkalmak fontos fórumot biztosítanak a helyi családoknak a közösségi élmények megélése és az aktuális kérdések megvitatása céljából.

Deszk népszokásai és hagyományai szintén kiemelkedő szerepet játszanak a közösség életében. A rendezvényen részt vevő családok ünnepi hangulatban, boldog élményekkel gazdagodva zárták a napot. Az eseményen való részvétel újra felhívta a figyelmet a Közösség felemel! projektre, és azt mutatta, hogy az ilyen közösségformáló eseményekre továbbra is nagy igény van.

Az ilyen rendezvények segítségével továbbra is erősíthetjük a Deszki közösséget és elősegíthetjük a település fejlődését.