Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Segítse települése fejlődését javaslataival!

       

A Közösség felemel! projekt keretében magyarországi kistelepülések fejlődését segítjük elő a lakosság bevonásával. Célunk, hogy programunk által a kiválasztott dél-alföldi településeken a helyi társadalom tagjai aktívan részt vegyenek az átlátható településfejlesztési elképzelések megvalósításában és meginduljon egy valódi helyi közösség kialakítása. Mindezek megvalósításához fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan kikérjük a lakosság véleményét a település társadalmi és gazdasági helyzetéről, fejlődési lehetőségeiről.

Idén ősszel kollégáink felkeresik Deszk, Sarkad, Bordány és Vésztő települések lakosait, akik a kérdőíveink által elmondhatják véleményüket településükkel kapcsolatban. A felmérés során olyan kérdésekre keressük a választ, hogy milyen problémákkal küzd a lakosság, milyen a közösségi élet, milyen fejlesztések segíthetnék elő a település fejlődését stb. A válaszadással a lakosság hozzájárul egy élhetőbb és sikeres település létrejöttéhez, ezért kollégáink igyekeznek minél több lakoshoz eljutni és javaslataikat begyűjteni.

Előre is megköszönjük Deszk, Sarkad, Bordány és Vésztő lakosainak pozitív hozzáállását, segítőkészségét a kérdőívek kitöltéséhez.