Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Projekt címe: A közösség felemel! – Leszakadó kistelepülések gazdasági és társadalmi felzárkózását támogató közösségvezérelt innovációs modell és kapcsolódó szolgáltatások kidolgozása és pilot tesztelése

Projekt azonosítószáma: EFOP-5.2.1-17-2017-00012

Időszak: 2022.11.01 – 2022.11.30

Beszámoló:

Aktuális havi műhelymunkánk a decemberre és januárra tervezett alkalmak előkészítése köré szerveződött. A családi szolgáltatási mentorok az előrehaladásról számoltak be. A szakmai csapat tajékoztatta a jelenlévőket a novemberben esedékes szakmai találkozókról. Novemberben került sor Deszken, Vésztőn és Sarkadon egy-egy évet értékelő szakmai workshopra, amelyen a településeket képviselő munkatársak és a szakmai megvalósítói csapat egyeztetett a 2022-es évben történt rendezvényekről, illetve a jövő évi tervek is szóba kerültek. Várhatóan 2023 februárjában kerül sor a következő személyes workshopra az érintett településeken. A következő műhelymunka, amely a szakmai team részvételével zajlik, decemberben valósul meg.

A mentorációs alkalmak lebonyolítása folyamatos. A tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése folyamatos. Célunk továbbra is a módszertan lehetséges adaptálóival és az EFOP-5.2.4 felhívás nyerteseivel is rendszeresebbé tenni a szakmai konzultációt.