Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Projekt címe: A közösség felemel! – Leszakadó kistelepülések gazdasági és társadalmi felzárkózását támogató közösségvezérelt innovációs modell és kapcsolódó szolgáltatások kidolgozása és pilot tesztelése

Projekt azonosítószáma: EFOP-5.2.1-17-2017-00012

Időszak: 2022.08.01 – 2022.08.31

Beszámoló:

Augusztusban megvalósult csapatépítő alkalmunkkal a sarkadi rendezvényhez csatlakoztunk. A hőség ellenére sokan látogattak ki az augusztus 20-i rendezvénysorozatra, amely kertében a helyi lakosokat szólítottuk meg a projektünkkel. A kötetlen beszélgetések során a résztvevők többek között az ünnepekhez kapcsolódó közösségben átélt élményekről, a számukra fontos közösségi aktivitásokról fogalmazták meg tapasztalataikat, véleményüket.

A projektmenedzsment és a szakmai csapat folyamatosan ellátja feladatait. Szervezés alatt áll több őszi programunk is, többek között a szeptemberi műhelymunka, amelyen a szakmai előrehaladást vizsgáljuk meg. A projektbe bevont településekkel, civil szervezetekkel, intézményekkel folyamatos a kapcsolattartás. A tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése folyamatos. Célunk a módszertan lehetséges adaptálóival és az EFOP-5.2.4 felhívás nyerteseivel is rendszeresebbé tenni a szakmai konzultációt.