Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Projekt címe: A közösség felemel! – Leszakadó kistelepülések gazdasági és társadalmi felzárkózását támogató közösségvezérelt innovációs modell és kapcsolódó szolgáltatások kidolgozása és pilot tesztelése

Projekt azonosítószáma: EFOP-5.2.1-17-2017-00012

Időszak: 2021.10.01 – 2021.10.31

Beszámoló:

A csapatépítő rendezvény célja az volt, hogy a projektbe bekapcsolt Deszk gazdasági és társadalmi felzárkózásához hozzájáruljon azáltal, hogy a helyi közösségi életben való aktív részvételt, szabadidős tevékenységek lebonyolítását, az egészséges és környezettudatos szemlélet elsajátítását ösztönöztük. Deszken egy helyi kirándulás lebonyolításával támogattuk a fenti projektcélok elérését.

Az aktuális műhelymunka témája a projekt előrehaladásának megvizsgálása, a covid járvány okozta akadályok hatásainak felmérése, a felmerült elakadások lehetséges megoldásainak összegyűjtése volt. Meghívásunkat a műhelymunkára az EFOP-5.2.4-17-2017-00004 azonosítószámú projekt megvalósításában közreműködő munkatársai elfogadták. A találkozó alkalmával a két projekt megvalósításában aktívan közreműködő résztvevőknek lehetőségük volt átbeszélni ötleteiket, megosztani a projektmegvalósítással kapcsolatos tapasztalataikat.

A projektmenedzsment és a szakmai csapat folyamatosan ellátja feladatait. Célunk a módszertan lehetséges adaptálóival és az EFOP-5.2.4 felhívás nyerteseivel rendszeresebbé tenni a szakmai konzultációt a következő évben is. A tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése folyamatos.