Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Projekt címe: A közösség felemel! – Leszakadó kistelepülések gazdasági és társadalmi felzárkózását támogató közösségvezérelt innovációs modell és kapcsolódó szolgáltatások kidolgozása és pilot tesztelése

Projekt azonosítószáma: EFOP-5.2.1-17-2017-00012

Időszak: 2021.08.01 – 2021.08.31

Beszámoló:

Augusztus során műhelymunka valósult meg, valamint az első hullám utáni első csapatépítő rendezvény Deszken került megvalósításra. 

A műhelymunka témája a projekt aktuális teljesülési szintje, illetve a covid járvány okozta akadályok hatásainak felmérése volt. A találkozó első napirendi pontjaként az új projektmenedzser bemutatkozott, a szakmai vezető ismertette a projekt, az elért eredményeket, a megvalósult projektelemeket, a leköszönő projektmenedzser pedig az elkövetkezendő időszak szakmai és pénzügyi elszámolási feladatait.

A projekt keretében augusztus közepén és október elején Deszken tervezetten megrendezésre kerülnek csapatépítő rendezvények, amelynek részletei ismertetésre kerültek. A kitelepülés megszervezésének előkészületei zajlanak, a szervezésben résztvevők kijelölése megtörtént, a helyi szervezőkkel folyamatos a kapcsolattartás.

A nyárra tervezett rendezvények elmaradása, visszamondása miatt a projekt aktuális időszakára tervezett szakmai tevékenységek újragondolása, ütemezésének aktualizálása vált szükségessé.

A csapatépítő rendezvény célja volt, hogy a deszki rendezvény keretében „stresszoldó” szolgáltatással ösztönözzük a helyi közösségi életben való aktív részvételt. Egy olyan deszki rendezvényen vehettünk részt, amely nagy népszerűségnek örvend a településen, illetve a járványhelyzet miatt hozott korlátozások feloldásával nagy létszámú részvétellel valósulhatott meg. Az eseményen való jelenlétünkkel, a projekt népszerűsítésével újra a helyi lakosok figyelmébe kerültünk, szívesen megosztották véleményüket, javaslataikat, tapasztalataikat a közösségi életben való részvétellel kapcsolatban, a fejlesztésekről, különböző problémákról, amelyekre rövid vagy hosszabb ideje nincs megoldás.