Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Projekt címe: A közösség felemel! – Leszakadó kistelepülések gazdasági és társadalmi felzárkózását támogató közösségvezérelt innovációs modell és kapcsolódó szolgáltatások kidolgozása és pilot tesztelése

Projekt azonosítószáma: EFOP-5.2.1-17-2017-00012

Időszak: 2020.12.01 – 2020.12.31

Beszámoló:

2020 utolsó műhelymunkán a résztvevők összefoglalták a megvalósult projekt tevékenységeket és az év legjelentősebb eseményeit a projekt szempontjából. Ezután a novemberben bejelentett korlátozások óta történt változásokat egyeztette a szakmai csapat, elsősorban az kapcsolattartásban bekövetkezett változások, illetve az tájékoztatás szempontjából. 

A találkozó a projekt és a vírushelyzet jövőbeli kilátásaira is fókuszált. A jövő tavaszi, illetve nyári rendezvények megrendezhetősége még az érintett közösségek vezetői/szervezői számára sem ismertek. A települési koordinátor és a szakmai team rendszeres kapcsolatban kell, hogy álljon a települések polgármestereivel, közösségi vezetőivel  annak érdekében, hogy mihamarabb értesülhessenek az időpontokról, az esetleges változásokról, és azokra fel tudjanak készülni.

A projektmenedzsment és a szakmai csapat folyamatosan ellátja feladatait. A projektbe bevont településekkel, civil szervezetekkel, intézményekkel folyamatos a kapcsolattartás. A tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése folyamatos.