Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Projekt címe: A közösség felemel! – Leszakadó kistelepülések gazdasági és társadalmi felzárkózását támogató közösségvezérelt innovációs modell és kapcsolódó szolgáltatások kidolgozása és pilot tesztelése

Projekt azonosítószáma: EFOP-5.2.1-17-2017-00012

Időszak: 2020.10.01 – 2020.10.31

Beszámoló:

A műhelymunka során olyan kérdésekre keresték a választ a jelenlévők, mint hogy a következő mérföldkő időpontjáig mely szakmai tevékenységek valósíthatók meg, mely tevékenységeket kell későbbre halasztani, illetve hogyan javítható a szakmai megvalósítók és a projekt célcsoportja közötti kommunikáció. A projektben résztvevő négy település vezetői a járvány miatti helyzet romlására számítva a 2020. év még hátralévő időszakára tervezett rendezvények megvalósítását nem javasolták. Így ebben az évben előreláthatólag a csapatépítő rendezvények közül csak a Deszki programot tudták a projekt megvalósítói megtartani. A következő időszakban azzal is számolni kell, hogy nem csak az elmaradt rendezvényeket kell pótolni, hanem az eredetileg erre az időszakra tervezett programokat is meg kell valósítani. A projekt megvalósítói a Covid-19 vírussal kapcsolatos híreket és fejleményeket rendszeresen figyelik, hogy annak köszönhetően minden esetleges változást a lehető leggyorsabban kezelni tudjanak.

A projektmenedzsment és a szakmai csapat folyamatosan ellátja feladatait. A projektbe bevont településekkel, civil szervezetekkel, intézményekkel folyamatos a kapcsolattartás. A tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése folyamatos.