Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Projekt címe: A közösség felemel! – Leszakadó kistelepülések gazdasági és társadalmi felzárkózását támogató közösségvezérelt innovációs modell és kapcsolódó szolgáltatások kidolgozása és pilot tesztelése

Projekt azonosítószáma: EFOP-5.2.1-17-2017-00012

Időszak: 2020.07.01 – 2020.07.31

Beszámoló:

Az egészségügyi előírásoknak megfelelően megtartott műhelymunka elsődleges célja az volt, hogy a tervezett projekt-rendezvényeket, tevékenységeket felülvizsgálják a rohamosan terjedő járvány és a projekttel érintett személyek egészségének védelme miatt. A projekt aktuális műhelymunkájának fő témája a vírus miatt elmaradt rendezvények egyeztetése, illetve az azok pótlására felmerülő lehetőségek átbeszélése volt. A négy településen minden tavaszi közösségi rendezvény a járvány miatt visszamondásra került. Emellett a nyári események többsége is csak korlátozások mellett kerülhetnek megrendezésre. Rendszeres kapcsolattartás telefonos módon történik a szakmai csapat és a települések képviselői között, így amennyiben lehetőség lesz egy rendezvény megszervezésére. A családi mentorációs tevékenységet a bevont települések vezetőinek kérése alapján nem tartja meg a projektgazda személyes módon, hanem későbbi – a koronavírus miatti korlátozások feloldása, a potenciális veszélyfaktor csökkenése utáni időpontra halasztja el.

A projektmenedzsment és a szakmai csapat folyamatosan ellátja feladatait. A projektbe bevont településekkel, civil szervezetekkel, intézményekkel folyamatos a kapcsolattartás. A tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése folyamatos.