Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Programjavaslatok településeknek őszre-télre

       

A települések számára nagyon fontos, hogy a lakosság közösségépítését különböző hagyományos és új programokkal, eseményekkel segítsék. Az őszi időszakban még kicsit könnyebb az embereket kimozdítani az otthonülésből, de a téli hidegek beálltával már nehezebb.  A Közösség felemel! projektben többek közt célunk, hogy bevált jó gyakorlatokkal, ötletekkel segítsük a települések közösségépítését, ezért összeállítottunk néhány program ötletet a 2022. évi őszi-téli időszakra.

   –   Országos, nemzeti ünnepek (Október 6. Az aradi vértanúk emléknapja, Október 23. az 1956-os forradalom ünnepe, November 1. Mindenszentek, November 2. Halottak napja, November 4. Az 1956-os forradalom leverésének emléknapja, December 25-26. Karácsony)

  –  Környezetvédelmi, fenntarthatósági előadások, workshopok, közösségi terek szépítése, szemétszedés (Szeptember 17. Szemétszedési Világnap, Szeptember 22. Csütörtök, Európai autómentes nap, Szeptember 23. Nemzetközi hulladékgyűjtő nap)

  –   Kultúrával, zenével, hagyományőrzéssel kapcsolatos programok (Szeptember 17-18. A Kulturális Örökség Napja, Szeptember 21. Az európai kultúra napja, Szeptember 30. A népmese napja Magyarországon, Október 1. a zene világnapja, November 13. a magyar nyelv napja)

 –  Speciális célcsoportra szabott programok (Szeptember 5. Jótékonysági Világnap, Szeptember 1.. A Nagyszülők Napja, Szeptember 30. a helyi önkormányzatok napja Magyarországon, Október 1. az idősek világnapja)

   –    Egészségprogram, egészségnap (Szeptember 10. Az elsősegélynyújtás Világnapja)

   –    Szabadtéri, sport- és élményprogramok (Október 1-2 a gyaloglók világnapja)

   –    Gasztronómiai témájú rendezvények (Decembertől adventi gasztronómiai készülődő programok a Karácsonyra)

   –    Gyerekprogramok, játszóház ( Október 4. az állatok világnapja,  December 6. Mikulás)