Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Közösségépítő gyereknap Vésztőn és Sarkadon

       

Május utolsó vasárnapja, Gyermeknap kiváló alkalom a települések számára, hogy rendezvényekkel segítsék a közösségépítést. Ezt a tényt erősítette meg a Közösség felemel! projekt csapata, akik részt vettek a vésztői és a sarkadi Gyermeknapon és személyesen tapasztalták meg milyen sok család kilátogatott a rendezvényekre, így lehetőségük volt beszélgetni velük a közösségről, a településeik és a családok jelenéről, problémáiról és jövőképéről.

Vésztőn május 29-én tartották a Gyermeknapot, ahol a gyermekes családokat rengeteg program várta, bűvész show, ugrálóvár, kisvonat, arcfestés stb. Az eseményre a hűvösebb időjárás ellenére is több százan ellátogattak, ami szintén annak a jele, hogy szükséges és fontos az ilyen jellegű közösségépítő rendezvények megszervezése.

Sarkadon 28-án szerveztek Gyermeknapot, ahol számos izgalmas program szórakoztatta a gyermekeket, úgy mint koncert, kézműveskedés, ugrálóvárak, arcfestés, lufizsonglőr. Sarkadon is hűvös napon került megrendezésre a Gyermeknap, mégis nagyon népszerű volt a családok körében.

A Közösség felemel! projektben célunk, hogy a leszakadó kistelepülések közösségépítést segítsük és ehhez bizonyítottan hasznosnak találjuk a települési rendezvények szervezését. A Gyermeknap például egy ilyen alkalom.

Programelemek, melyekkel a gyermekrendezvényeken színesíteni lehet évről-évre a programkínálatot: népi játszóház, légvár, kézműves játszóház, arcfestés, óriás buborékfújás, szabadtéri játékok, lufihajtogatás, csillámtetoválás, koncertek, bábszínház, élményfotózás, szuperhős képző, kalandpályák, sorversenyek, habparty, kisállat bemutató, állatsimogató, lovaglás, óriás társasok, rajzverseny, élő csocsó, kismotorozás, gokartozás,  lovaskocsizás, trambulin, íjászat stb.