Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Éves projekt értékelő

A Közösség felemel! projekt a 2020-as évnek sok lelkesedéssel, széles programkínálattal és motivált csapattal indult neki. Sajnálatos módon a márciustól, majd novembertől bevezetett járványügyi vészhelyzet korlátozta a rendezvények megtartását, mely kihatással volt a projektre is.  Ezeket a rendezvényeket a projektben résztvevő települések vezetőivel egyeztetve igyekszünk a lehető leghamarabb bepótolni, amint a rendeletek lehetővé teszik.

A 2021-es évre a projekt tervei közt szerepel legalább 8 alkalommal csapatépítő rendezvény szervezése a települések lakosai részére, emellett 2 alkalommal kompetenciafejlesztő tréninget és 2 alkalommal szakmai workshopot tervezünk tartani a résztvevők számára.

Az idei év sajnálatos világeseményei még jobban megerősítenek minket abban, hogy a Közösség felemel! családi mentorációs tevékenységeire nagy hangsúlyt fektessünk a jövőben is. Egyre nagyobb szükség van ugyanis a családi stresszkezelő szolgáltatásokra, melyek a helyi lakosság társadalmi eredetű stresszhatásait tárják fel és nyújtanak szakmai segítséget a megoldásban. E mentorálás egy családsegítői, pszichológiai tanácsadás, mely segítségével az egyének és a családok többek közt visszatalálnak a helyi közösségükhöz, erősebben integrálódnak a helyi társadalomba.

További tapasztalat az online tér erősödése – ezért ebben az évben itt is növeltük jelenlétünket – cikkek, facebook, honlap – így a projekt célcsoportja több forrásból  tájékozódhat.