Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Elkészültek a Közösség felemel! társadalmi célú reklámfilmjei

A Közösség felemel! projekt fontos feladata, többek közt, hogy magáról a projektről, a feldolgozott társadalmi problémákról és azok megoldási lehetőségeiről  folyamatosan tájékoztassa a közvéleményt, a társadalom tagjait. Ennek érdekében kidolgozásra került öt darab társadalmi célú rövid reklámfilm.
Ezek célja, hogy 1. felhívja a figyelmet egy társadalmi problémára (pl. települések leszakadása, elöregedése); – 2. Érdeklődést generáljon a társadalmi probléma iránt; – 3. Ráirányítsa a figyelmet a Közösség felemel! projekt által képviselt célokra, programokra; – 4.  Cselekvésre  ösztönözze a nézőt: olvasson tovább a weboldalon és ha érintett a témában, akkor tegyen azért, hogy a társadalmi problémát a saját közösségében is segíthessen orvosolni.

A “Közösség felemel!” projekt öt társadalmi célú reklámfilmje különböző témákat ölel fel:

  • Felhívja a figyelmet, hogy megjelent a 73 sikeres települést bemutató kiadvány és hol érhető el.
  • Felkelti az érdeklődést “Közösség felemel!” projekt egyik fontos módszertani eleme iránt – azaz, hogy  mikor sikeres egy település, és ez hogyan mérhető.
  • Rávilágít arra, hogy számos jó példaként szolgáló kistelepülés van Magyarországon és ezek a projekt dokumentumaiban bemutatásra kerültek.
  • Segítséget kínál olyan közösségi beszélgetések lebonyolítására, melyek a hátrányos helyzetű településeken élők lehetőségein javítanának.

Felhívja a figyelmet arra, hogy kidolgozásra került egy módszer és egy modell, amellyel a településeken élők helyzetén lehet javítani és amellyel bevonhatók a lakók a településüket érintő ügyekbe.