Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

Elérhető a családi mentor szolgáltatás

       

A Közösség Felemel! az Agora Alapítvány 5 éves megvalósítási idejű projektje, melyben a sikeres magyarországi települések jógyakorlataira, a közösségi döntéshozatal fontosságára és a közösség összetartó, építő erejére alapozva segítjük a települések fejlődését.

Az elmúlt évek sajnálatos járványhullámai és az idei év háborús eseményei még jobban megerősítik, hogy a Közösség felemel! családi mentorációs tevékenységeire nagy szükség van. Ezek a segítő foglalkozások ugyanis a helyi lakosság társadalmi eredetű konfliktusait, stresszhatásait tárják fel és nyújtanak szakmai segítséget a megoldásukban.

E mentorálás egy családsegítői, pszichológiai tanácsadás, mely segítségével az egyének és a családok többek közt visszatalálnak a helyi közösségükhöz, részt vesznek benne és erősebben integrálódnak a helyi társadalomba. A mentorálás segíthet abban, hogy a fiatalok és a családok aktívan vegyenek részt a közösségi döntéshozás helyi megszervezésében és továbbfejlesztésében.

Olyan területeken is képes segíteni a Közösség felemel! projekt ezen szolgáltatása, mint a vágyott célok és a valós lehetőségek összeegyeztetése, a munka és a magánélet összehangolása, és egyéb társadalmi eredetű konfliktusok megfelelő kezelése. Mindezt egy mentor támogatásával, aki a szolgáltatás során például konfliktus- és stresszkezelési megoldásokkal segíti a családokat, és az egyéneket egyaránt.

A családi mentor szolgáltatás igénybe vehető a projektben szereplő négy dél-alföldi településen: Deszken, Bordányban, Vésztőn és Sarkadon.  Várjuk a családi mentorációra való jelentkezéseket elérhetőségeinken!