Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

2022-ben is folytatódik a Közösség felemel! projekt

  A Közösség Felemel! az Agora Alapítvány projektje, mely a 4. évének végéhez érkezett. Ráfordulva az 5. évre értékeljük az elmúlt 2021-es évet és előretekintünk 2022-re. 
 
   Annak ellenére, hogy az idei évnek sok lelkesedéssel, széles programkínálattal és motivált csapattal indultunk neki, sajnos a koronavírus okozta vészhelyzeti intézkedések miatt sok esetben újratervezésre kényszerültünk. Például csak korlátozott mértékben tudtak megvalósulni a programjaink, amelyekkel a sikeres magyarországi települések jógyakorlataira, a közösségi döntéshozatal fontosságára és a közösség összetartó, építő erejére alapozva segítjük a települések fejlődését. Az elmaradt programok mind a következő évben lesznek bepótolva, bízva a járványhelyzet pozitív alakulásában.
 
     A Közösség Felemel! projekt szakmai megvalósítói és vezetői az év közben folyamatosan egyeztetéseket tartottak a megvalósítandó rendezvényekről, eseményekről. Célunk, hogy projektünk központi elemét jelentő mentorálások, személyes találkozások és beszélgetések pótlása folyamatos legyen, valamint a projekt keretében kifejlesztett szolgáltatások személyes kontaktusokat igénylő elemeit mihamarabb újra tudjuk indítani. Ezek a projekt olyan elemei, melyek segíthetik a lakosságot például a világjárvány okozta stresszek feltárásában és szakmai megoldásában is, majd a közösséghez való újbóli kapcsolódásban.
 
    Online felületekre és videómegosztóra is felkerült a Közösség felemel! A siker titka vidéken című kisfilm sorozata. Ezek a videók olyan jógyakorlatokat, sikertörténeteket mutatnak be, melyek inspirálóan hatnak azok számára, akik szeretnének közösséget építeni a kistelepüléseken. Megtekinthető a kisfilmsorozat Youtube csatornánkon is, ahol 3 hónap alatt több mint 155.000-en nézték meg. https://youtube.com/playlist?list=PLYiOs05bkQrNlBFsA1AYFf-1puQi6E22T