Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

2020. évi programajánló - A Közösség felemel!

Egy helyi közösség fenntarthatóságának kulcseleme a belső elköteleződés, ezért 2020. évben is számos közösségi és közösségépítő és aktivizáló rendezvénnyel folytatódik a Közösség felemel! projekt.

Várjuk az érintett Dél-Alföldi régió településeinek (Deszk, Bordány, Vésztő, Sarkad) és a környező települések lakóit a programjainkra.

Csapatépítő települési szintű rendezvények: 5 alkalommal kerülnek megrendezésre a tavasz és a nyár folyamán (Bordány 2 alkalom, Deszk, Sarkad, Vésztő 1-1 alkalom). E közösségi  rendezvények célja 2020-ban is az, hogy találkozási lehetőséget biztosítsanak, a lakosok megismerjék egymást, kapcsolatokat alakítsanak ki, jól érezzék magukat és elkezdődjön a településfejlesztési modell részét képező aktív közösségi együttműködés.

2020-ban is folytatódnak a projekt előrehaladását elősegítő tréningek, workshopok, műhelymunkák. Idén 2 alkalommal, a szakmai adaptációt segítő workshop, 6 alkalommal tapasztalat-megosztó műhelymunka és 2 alkalommal kompetenciafejlesztő tréning kerül megrendezésre.

A Közösség felemel! projekt idén is megrendezi az éves szakmai konferenciáját, melyre hazai és nemzetközi előadókat, szakembereket és résztvevőket invitált.

A rendezvények pontos dátumait mind a települések kommunikációs felületein, mind a projekt online felületein folyamatosan nyilvánosságra hozzuk!