Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért

2020-ban is folytatódik a Közösség felemel! projekt

A Közösség felemel! egy 5 éven át tartó projekt, mely 3. évéhez érkezett. A tavalyi évben terv szerint megvalósultak programjaink, melyekkel a sikeres magyarországi települések jógyakorlataira, a közösségi döntéshozatal fontosságára és a közösség összetartó, építő erejére alapozva segítjük a települések fejlődését.

A projektben szereplő négy dél-alföldi településen (Deszk, Bordány, Vésztő, Sarkad) a tavalyi évben megvalósult közösségépítést segítő és közösséget aktivizáló programok és munkafolyamatok idén is folytatódnak. A nagy népszerűségnek örvendő települési csapatépítő rendezvényeket idén megszervezzük és folytatjuk a lakosság véleményének, tapasztalatainak felmérését, ezáltal mérve a projekt hatásait és segítve a települések fejlődését.

A szakmai munkát tavaly is támogatták és az idén is segíteni fogják a szakmai megvalósítók részére részére tartott kompetenciafejlesztő tréningek és az adaptációt segítő, tapasztalat-megosztó workshopok és a szakmai műhelymunkák. Eddigi tapasztalataink, hogy a kiválasztott dél-alföldi településeken a helyi társadalom tagjai aktívan részt vesznek a rendezvényeken ezáltal hozzájárulva ahhoz, hogy erősödjön, aktívabbá váljon a helyi közösség a projekttel érintett településeken.